Loopbaanbegeleiding

Een job hebben of vinden die bij je past, waar je je goed voelt en waar je met plezier naar toe gaat. Het is iets wat we allen nastreven. Doch blijkt deze zoektocht niet altijd evident of merken we na een aantal jaren dienst, dat de job toch niet aan onze verwachtingen of onze noden voldoet.

Tijdens de systemische loopbaanbegeleiding gaan we vanop een afstand kijken naar wat er onderliggend aan de hand is, welke bewuste en onbewuste dynamieken en patronen meespelen in je dagelijks functioneren en de (onbewuste) keuzes die je hierin maakt. We kijken naar jouw talenten en je aangeleerde competenties. Jouw waarden en je aangenomen normen geven je een grondplan van jouw Zijn. Zo krijg je inzicht in hoe jij schakelt, in wat jij nodig hebt. We duiken samen met jou ten volle in je Proces, los van Resultaat. De Bewustwording die volgt geeft je de mogelijkheid om Nieuwe Keuzes te maken om zo tot diepe en duurzame verandering te komen.

De keuze is ten volle aan Jou!

Betalen met loopbaancheques

Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques.

Meer informatie en hoe je ze kan bestellen vind je op de website van de VDAB.

Stress- en burn-outbegeleiding

Iedereen heeft wel eens stress, en maar goed ook. Het is stress dat ons behoedt van grote gevaren. Stel je voor dat je geen stressreflexen hebt bij een brand, het zou je leven kunnen kosten. Je hebt stress nodig.Wat je niet nodig hebt, is dat de stress zo lang aanhoudt dat je er last van krijgt. Je lichaam geeft gewaarwordingen die erop wijzen dat je over je grens gaat, en je hebt het gevoel dat je nooit echt ten volle tot rust kan komen of opnieuw kan opladen.

Het te lang aanhouden van deze stress kan leiden tot burn-out. Burn-out wordt zelden door 1 factor veroorzaakt. Burn-out ontstaat doordat er op verschillende levensdomeinen te veel prikkels zijn en je ze niet meer verwerkt of gekanaliseerd krijgt. Het werk kan dus zeker een druppel zijn die de stress uitvergroot doch is het zelden de enige oorzaak.

In de systemische stress en burn-outbegeleiding schakelen we steeds vanuit jouw hulpvraag. Afhankelijk van de energiefase waar je inzit bieden we je de nodige handvaten aan om je energie terug te vinden om van daaruit verder te kijken naar de oorspronkelijke oorzaak.

Om deze oorzaak helder te krijgen, lichten we de verschillende levensdomeinen uit, Meestal is het zo dat het ene domein een spiegel is van het andere. Door ze naast elkaar te leggen en de linken en gelijkenissen te zien, stelt het je in staat om steeds terugkerende vaak onbewuste patronen te (h)erkennen, deze bewustwording geeft je de mogelijkheid om de Keuzes te maken nodig om jouw Herstel te bewerkstelligen. En in het Herstel vind je tegelijkertijd ook je werkelijke Zelf terug.

Talentontwikkeling : Me.-Scan

In België zijn we bevoorrechte partner van The True Talent Team om met de Me.-Scan en We.-Scan aan de slag te gaan. Bron: me-scan.nl

Talenten, we hebben ze allemaal, het zijn de aangeboren gaven die ons, wanneer we ze inzetten, moeiteloos afgaan, waar we blij van worden en waar we bakken energie van krijgen.

Het helder krijgen van deze Talenten blijkt echter vaak een uitdaging en een heuse zoektocht. Om je te ondersteunen in deze Zoektocht bieden we de Me.-Scan aan. Deze tool, ontwikkelt door The True Talent team bestaat uit een korte online test die zowel het onbewuste als het bewuste in kaart brengt en die op korte tijd een accuraat grondplan geeft van jouw reeds aangeboorde talenten, je nog onbenutte talenten, en je aangeleerde competenties. Het geeft je een beeld van hoe jij schakelt, hoe jij in verbinding met jezelf en je omgeving staat en hoe jij je passie al dan niet vorm kan geven.

Door het systemisch meekijken naar de Me.-Scan krijg je inzicht in het waarom je talenten al dan niet inzet. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om Keuzes te maken in welke talenten je op dit moment verkiest om in te zetten om zo tot een duurzaam veranderingsproces te komen.

Ben jij benieuwd naar wat het jou kan brengen?

Opstellingen

Om zicht te krijgen wat er leeft in het systeem (systeem van herkomst, zelfgevormde systeem, loopbaansysteem,…) kan het zinvol zijn om ernaar te kijken met een opstelling.

Door het opstellen van de situatie kan je vanop een afstand kijken wat er precies aan de hand is, los van emotie of ratio. Het geeft je de mogelijkheid om helder te krijgen welke opties er zijn om tot duurzame verandering te komen. Opstellen gaat over Proces, los van Resultaat. Het brengt je terug naar de essentie en naar dat wat verborgen lag onder emoties of ratio.

Een opstelling heeft steeds een hulpvraag nodig. Het doel van een opstelling is om tot herstel te komen. Herstel van je Zelf en het daarmee verbonden Systeem.

Heb je een hulpvraag en ben je benieuwd wat het voor jou kan betekenen?

Ondersteuning in Persoonlijk proces

We organiseren verschillende workshops, opleidingen, trajecten om je te ondersteunen in je persoonlijk proces.

Meer info? Check even onze agenda, of stuur ons een bericht.