Tools om mee aan de slag te gaan

Carecoaching bouwt continue aan nieuwe tools. Tools die duidelijkheid en bewustwording mogelijk maken. Tools die vormgeven en voor, tijdens en na het doorbreken van patronen kunnen ingezet worden. De ontwikkelde tools zijn niet limitatief en ook niet alles omvattend. Het is voor jou als individu of professional om te voelen welke tools er bij jou passen.

De ontwikkelde tools zijn organisch ontstaan door het luisteren naar de behoeften van coaches en ontvangers of door het steeds opnieuw tegenkomen van eenzelfde soort processen en patronen. Het vinden van de juiste Ingangspoort krijgt een hoge prioriteit. We zijn dan ook bereid om samen te zoeken, te voelen, te kijken naar nieuwe opportuniteiten en mogelijkheden om tot co-creatie te komen.

Ben je benieuwd naar wat de verschillende tools en wat het werken ermee (persoonlijk of professioneel) voor jou als ontvanger of als coach kan betekenen?
Heb je een idee of een opportuniteit waarvan je weet en voelt dat het een impact kan hebben?
Neem dan snel contact met ons op!

Met deze tools kan jij aan de slag:

Ben je benieuwd naar wat de verschillende tools en wat het werken ermee (persoonlijk of professioneel) voor jou als ontvanger of als coach kan betekenen? Heb je een idee of een opportuniteit waarvan je weet en voelt dat het een impact kan hebben? Neem dan snel contact met ons op!

Colourdiving Tool:
Krijtjes en kleurenkaart

Het aan de slag gaan met de kleurenkaart en de daarbij horende krijtjes geeft je toegang tot een diepere, onbewuste laag. Voorbij ratio (en ego) kijken en voelen naar wat er binnenin ons leeft. Het lezen van de betekenis van de kleur, geeft een antwoord op de thema’s die er op dit moment leven. Daarnaast opent het deuren naar verborgen innerlijke kamers waar zowel oude pijnen, gemis en patronen zich schuilhouden.

Insighttool:
Inzichtkaarten

De inzichtkaarten leiden tot een diepere onbewuste laag. Door het lezen van de betekenis zullen de woorden die blijven ‘hangen’, de woorden zijn waar je iets mee mag doen. De inzichtkaarten laten je voorbij ratio (en ego) kijken en laten je voelen wat er binnenin je leeft. Daarnaast opent het deuren naar verborgen innerlijke kamers waar zowel oude pijnen, gemis en patronen zich schuilhouden.

Co – creatie: Mindshift your life

Systemic Tool:
Poppetjes

De poppetjes geven de mogelijkheid om vanop afstand te kijken naar wat er precies aan de hand is op dit moment en wat maakt dat de situatie stagneert, escaleert of net te dynamisch is. Het opstellen van poppetjes geeft een Nieuwe Kijk op het Geheel en maakt je tevens Bewust van onder- of achterliggende patronen en beweegredenen die je in deze situatie gebracht hebben. Door deze Bewustwording krijg je de mogelijkheid om nieuwe Keuzes te maken om zo tot Herstel en tegelijkertijd tot Verandering te komen.

Talenttool:
Me.–Scan

De Me.–Scan is een tool die werd ontwikkeld door The True Talent Team. Ze sluiten nauw aan bij onze eigen missie, visie en waarden en van daaruit ontstond er een bijzondere verbinding en samenwerking. In België zijn we bevoorrechte partner van The True Talent Team om met de Me.-Scan en We.-Scan aan de slag te gaan. Bron: me-scan.nl

De Me.-Scan brengt jouw kwaliteiten en potentieel haarscherp in beeld; beeld dat de impact maakt die jou helpt om echt zelfbewuste keuzes te maken.

De Me.-Scan biedt een compacte, toegankelijke en scherpe methode om inzicht te verkrijgen in de mate waarin iemand zijn of haar natuurlijke talenten benut.

Tevens wordt zichtbaar tegen welke belemmeringen en valkuilen iemand kan aanlopen zonder dat hij of zij zich daarvan ten volle bewust is.

Valkuilen en belemmeringen ontstaan vooral wanneer iemand gedrag ontwikkelt dat niet bij zijn natuurlijke voorkeur past. Dit “aangeleerde gedrag” ontwikkelt zich in de tijd schijnbaar tot een kwaliteit, maar – naast dat dit gedrag meer energie kost dan gedrag dat iemand van nature vertoont – blijk dat dit gedrag onder druk vaak niet effectief is. Bovendien vormt aangeleerd gedrag vaak een belemmering voor de ontwikkeling van iemands echte natuurlijke talenten. Zo zal iemand die moeite heeft de controle los te laten meestal moeite hebben om verantwoordelijkheden te delegeren. Delegerend leiderschap zal zich dan niet snel ontwikkelen! De Me.-scan laat niet alleen zien welke belemmeringen iemand parten kunnen spelen, maar ook wordt duidelijk waar de oorzaak ligt waarom iemand gedrag heeft aangeleerd dat niet echt bij hem of haar past.

De scan kan ingezet worden bij:

  • Loopbaanbegeleiding
  • Stress en burn-outbegeleiding
  • Bedrijfscoaching of teamcoaching
  • Outplacement
  • Lifecoaching
  • Workshops
  • Opleidingen
  • Persoonlijke trajecten
  • Coaching in studiekeuze

Cleansing Tool:
Agua Di Florida

Wanneer je nood hebt aan het reinigen van een ruimte of van je Zelf is Agua di Florida een eenvoudige en effectieve manier om dit te doen. Dit bloemenwater afkomstig uit Peru, kan op verschillende manieren aangewend worden om achterblijvende energieën te verwijderen (verstuiven, aanbrengen, …). Het ruikt fris en fruitig en brengt de omgeving en jezelf tot Rust.

Co- creatie met: Anders Coaching en bemiddeling